Kimball Huigens studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam, tijdens de vooropleiding bij Marcel Baudet en tijdens de eerste en tweede fase bij Håkon Austbø. Daarnaast volgde hij lessen bij o.a. Bernd Brackman, Peter Feuchtwanger, Eugen Indic, Rudolf Jansen en Georgy Nador. Ook volgde hij in Berlijn masterclasses bij Yelena Richter, lerares aan het Conservatorium van Moskou.

Kimball geeft regelmatig concerten met zangers, onder wie Gilad Nezer, Annet Lans, David Wilson-Johnson, Margriet van Reisen, Elisa Roep, Hans Pieter Herman en Job Hubatka. Daarnaast concerteerde hij met tal van solisten uit het Concertgebouworkest, met het Mondriaan kwartet en met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij speelde veel kamermuziek met o.a. Saskia Viersen, Carla Leurs, Igor Orlovski en Oxana Shapostnikova (viool), Bernd Brackman en Yevgeny Starodoubtsev (piano).

Als solist speelde Kimball Huigens het complete solorepertoire van Dmitri Sjostakovitsj, evenals een groot deel van diens kamermuziek en liederen. Ter ere van Sjostakovitsj’ 100e geboortejaar voerde Kimball in 2006 al zijn pianosolomuziek uit en organiseerde hij een festival met kamermuziek, liederen en solowerken in Amsterdam, in de Beurs van Berlage, het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Filmmuseum, waarover de recensies in het NRC (Kaspar Jansen), de Volkskrant (Roland de Beer) en Trouw (Sandra Kooke) alle zeer enthousiast waren. In 2008 en 2009 had Kimball zijn eigen serie ‘Rondom Brahms’ in de Beurs van Berlage.

Kimball speelt ook regelmatig pianorecitals met romantisch en modern solorepertoire. Tot zijn favoriete componisten behoren Bach, Brahms, Beethoven, Bartok, Messiaen en Sjostakovitsj. Verschillende hedendaagse componisten, onder wie Allan Segall, Rudy Molegraaf en Matthias Kadar droegen werken aan hem op. Dit seizoen concerteert Kimball in tal van grote zalen in binnen en buitenland (Wenen, München, Lausanne, Kopenhagen en Oslo) met muziek van de hedendaagse oostenrijkse componist Thomas Larcher. Met o.a. Symfonietta Amsterdam en cellist Jean Guihen Queyras bracht hij de wereldpremière van diens ‘Ouroboros’ in het Muziekgebouw aan ’t IJ.